Her finder du ringene til forlovelse og bryllup – og få en oplevelse med i købet

Et år efter etableringen af sin flagship store i Blokhus, kan guldsmed og designer Jan Jørgensen gøre status over en mere end vellykket flytning og rebranding af Danmarks største producent af eksklusive diamantsmykker og vielsesringe.

Af Anne Falck

Foråret er som bekendt forelskelsens tid – og lige nu står vi på tærsklen til den store bryllupssæson. Uanset om det er forlovelses- eller vielsesringe, du er på udkig efter, kan vi godt anbefale at lægge vejen om ad Guldsmed Jan Jørgensen i Blokhus.

Her finder du ikke bare smukke og spændende designerringe til at markere en af livets største milepæle. Du bydes også indenfor til en sjælden og helt unik oplevelse i et smykkeunivers, der byder på en kombination af et arbejdende guldsmedeværksted, en kaffelounge, en udstilling med både en stor kollektion af diamantsmykker og vielsesringe samt en tidslinje over Jan Jørgensens mange smykkedesigns igennem 30 år i faget.  Samtidig er det, ved hjælp af tekst og billeder, en odyssé, der tager gæsten med på den rejse, som har formet virksomheden fra start til der, hvor den er i dag.

Her er man ikke kunde, men gæst
Man glemmer nemt, at det faktisk også er en butik, og det gør ikke spor. Det er nemlig meningen, at gæsterne gerne må få en oplevelse med hjem, fortæller Sanne Wiese fra Guldsmed Jan Jørgensen.

Udover at være ansvarlig for husets detailafdeling og for caféloungen Suset er det også Sanne, der som regel tager imod og viser gæsterne rundt i huset. Her vælger de helt selv, om de vil fordybe sig i tidslinjen med de mange nedslag i form af eksempler på Jan Jørgensens smykkeproduktion igennem årene, få en snak med de arbejdende guldsmede, slå sig ned med en kop kaffe eller nærstudere de mange flotte kollektioner af smykker til både kvinder og mænd. Her er det også muligt at få en grundig indføring i et emne, som interesserer mange, nemlig forskellen på de lab grown diamanter, der er fremstillet i et laboratorium, og de diamanter, der er udvundet i naturen.

Og det er helt bevidst, at Sanne bruger ordet ”gæster”. Her er det nemlig helt i orden at kigge forbi uden at købe noget.

– Vi ser ofte, at nogle af dem, der tidligere har besøgt os, vender tilbage med andre gæster. Vi har også haft besøg af mange foreninger. Det er helt tydeligt, at der er mange, der synes, vi er værd at vise frem, både blandt de fastboende her i Blokhus og blandt de mange sommerhusturister. Det er vi selvfølgelig helt utroligt glade for, for det var netop en væsentlig del af hele ideen med vores nye hus, siger Sanne.

Naturen som inspirationskilde
Ligesom store dele af Jan Jørgensens smykkekollektioner er lokalerne på Springvandstorvet i Blokhus inspireret af den storslåede natur ved Vesterhavet. Langs væggene og på gulvet genfinder man teksturen fra de bløde klitter, bølgerne, der former kystens sand, og solen, der glimter i vandet. Strandens mange fugle er også med i form af lette, luftige lamper, beklædt med hvide mågefjer. En indretning, der giver en ekstra dimension til den oplevelse, det er at besøge stedet.
Ved store, runde borde, har de dygtige guldsmede travlt med at fremstille smykker. Selv om de arbejder, er de altid åbne for en snak, og de fortæller hellere end gerne om deres fag. Og det er også noget af det, der gør det til en særlig oplevelse at finde et smykke hos Jan Jørgensen.
– Når man på den måde har fået et indblik i det arbejde, der går forud for det færdige smykke, er det min oplevelse, at mange får et helt andet forhold til deres smykke, end hvis det blot var et, de havde købt i en butik eller på nettet, forklarer Sanne.

Vielsesringe på nye måder
Det gælder selvsagt også for vielsesringe, som hos Guldsmed Jan Jørgensen både fås som unikasmykker og som en del af de utroligt mange kollektioner, der er blevet skabt af Jan Jørgensen i tiden løb. Og netop nu kan man i det nye katalog med vielsesringe se nogle af de mest populære designs og lade sig inspirere til valget af sit livs ringe.

– Vi kan se en tendens, måske lidt inspireret af USA, hvor især unge kvinder gerne vil have en ring med en enkelt sten i som vielsesring. Så der har vi arbejdet på at parre de lækre enstensringe med nogle af vores gedigne, klassiske herreringe, så de passer sammen i udtrykket, forklarer Sanne.

Samtidig oplever hun, at flere er gået væk fra idéen om, at de to ringe absolut skal være ens.

– Mange spørger, om vi kan lave nogle ringe, der ikke er ens – og om det nu kan gå. Og selvfølgelig kan man det. Det kan være, at dameringen skal være i både guld og hvidguld, men at herren ønsker en mere enkel ring. Det kan også være, at ringenes bredde skal være forskellig, så en stor herrehånd får en lidt bredere ring end en lille damehånd. Det vigtigste er, at alle har mulighed for at finde ringe, der passer til lige præcis dem, der skal bære dem, understreger Sanne Wiese.

FAKTA

Jan Jørgensen har igennem mere end 30 år designet og frembragt smykker som både unika og serier.

I dag er han den største producent af diamantsmykker herhjemme.

Allerede som barn fandt han stor inspiration i naturen, og i dag er flere af hans kendte smykkedesigns da også inspireret af de smukke, organiske former, man finder blandt skovens træer, i strandens sand og blandt de rå klipper i den nordiske natur.

Jan Jørgensen er udlært guldsmed hos W. Ring i København og efter et ophold hos den schweiziske juveler Weber & Cie. har han de seneste 20 år drevet sin virksomhed fra Nordjylland, hvor han i foråret 2021 åbnede sin nye flagship store i Blokhus.

Stedet byder besøgende indenfor med en helt unik blanding af arbejdende guldsmedeværksted, smykkeudstilling, museum, butik og kaffe
lounge.

Se mere på deres hjemmeside

You may also like

Comments are closed.