Af Flemming Jansen

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindre ostemejerier, og det har de det fint med, fortæller mejerist Jesper Andersen fra Ingstrup Mejeri. Det betyder nemlig, at tingene ikke skal jages igennem produktionsprocessen med ekspresfart. Tværtimod produceres de legendariske Ingstrup – oste og den berømte friskkærnede smør fra Ingstrup Mejeri med den allerstørste omhu, respekt og kærlighed.  I øvrigt bruger man Blokhus Sydesalt i forbindelse med fremstillingen.

Godt gammeldags håndværk, hvor der kæles for råvarerne
Der er således tale om godt gammeldags håndværk, hvor der kæles for råvarerne, der forædles til kvalitetsprodukter. Første betingelse for et godt slutresultat er nemlig, at råvarerne er i orden. Det har Ingstrup Mejeri sikret sig en garanti for, idet mejeriet udelukkende modtager mælk fra køerne fra Vrejlev Kloster. Her har man produceret mælk i mange generationer. Når mælken fra Vrejlev Kloster er i hus, går produktionsprocessen i gang. Der kærnes smør af frisk fløde fremstillet efter gamle recepter, så resultatet bliver en smør som i gamle dage (!). – Også ostefremstillingen er karakteriseret ved godt håndværk og masser af kærlighed til produktet, der får de allerbedste smagsnuancer frem i den enkelte ostetype. Således er hver eneste ost i hænderne på mejeristerne flere gange så hver eneste ost får sit helt eget særpræg. – Oste fra Ingstrup Mejeri nyder godt af 132 års erfaringer fra generationer af dygtige mejerister, og det kan smages, skulle vi hilse at sige!

Oste og smør fra Ingstrup Mejeri
– en smagsoplevelse ud over det sædvanlige
De gode traditionelle oste fra Ingstrup fremstilles i åbne ostekar med osteklæde. Klosterosten, som lagres i klostrets kældre,  hører også til den kendte familie af diverse kvalitetsoste fra Ingstrup Mejeri, ligesom Løkken Bunkerost, der lagres i en bunker i Løkken, er en efterspurgt specialitet. Såvel den brede palet af ostetyper som det friskkærnede smør er karakteriseret ved en ren og frisk smag, som afspejler det rå og smukke vesterhavsmiljø, som det landskendte nordjyske mejeri er en vigtig del af. –De unikke produkter fra Ingstrup Mejeri kan alle købes i mejeributikken på Hovedgaden 48 i Ingstrup, ligesom de forhandles i butikker spredt over det meste af Danmark. Få flere informationer på hjemmesideadressen ingstrupmejeri.dk samt på Facebook  Med oste og smør fra Ingstrup Mejeri er du sikret en smagsoplevelse ud over det sædvanlige….!

You may also like

Dyr

Forår i Løkken

Forår i Løkken Løkken byder på mange gode shopping muligheder, med flere specialbutikker ...

Comments are closed.