– et fyrtårn i både nordjysk og dansk turisme

Af Flemming Jansen

Hele eventyret begyndte tilbage i starten af 70´erne, hvor Anders Kragelund påbegyndte realiseringen af sin idé og drøm om at etablere en forlystelsespark midt i den smukke natur i Fårup placeret i et af Nordjyllands og Danmarks mest eftertragtede ferieområder. Historien begynder dog et helt andet sted. Familien Kragelund drev i mange år et engrosfirma i Aalborg, men efter 85 års aktivitet ændrede markedsvilkårene sig, og familien måtte ændre kurs og skifte branche. Familien gik på den amerikanske ambassade og spurgte, hvad amerikanerne mente, at fremtiden ville bringe. Et af deres forslag var ”leisure” i form af, at familierne fik mere tid til at være familie og flere muligheder for at tage på ferier. Dette blev startskuddet til Fårup Sommerland. – D. 21. juni 1975 var Anders Kragelund klar til at modtage publikum – dengang handlede det primært om robåde, kanoer, heste minigolf m.v. Fællesnævneren og idéen i konceptet var og er stadigvæk, at sommerlandets gæster typisk selv skal være aktive og udfolde sig. Så den dybe idé i forretningskonceptet  har igennem hele parkens imponerende udviklingsproces dybest set hele vejen igennem været den samme sideløbende med en lang række af årlige fornyelser og nye attraktioner. Efter stifteren Anders Kragelund fulgte i direktørstolen sønnen Søren Kragelund og fætteren Henrik Schnack, Per Dam Jensen, og Fårup Sommerlands nuværende direktør Niels Jørgen Jensen er således den fjerde/femte i  direktørstolen. Han styrer den populære og kendte forlystelsespark videre i den samme ånd, hvor solide og værdifulde traditioner går hånd i hånde med fornyelser.

Årets store nyhed: Danmarks højeste rutsjebane Fønix
Fra starten var idéen, at alle aktiviteter og oplevelser skulle være gratis, når entréen var betalt. I 1975 var den fire kroner, og så var der frit slag hele dagen. Også i dag er alle aktiviteter gratis, mens entréen af gode grunde dog ikke er den samme, men lyder på kr. 315,-. Direktør Niels Jørgen Jensen påpeger dog, at mængden af oplevelsestilbud i dag er langt mere mangfoldig end ved projektets start. Den gode tradition med en stor nyhed hver ny sæson byder i år på intet mindre end den største investering i parkens historie, fortæller Niels Jørgen Jensen. Det drejer sig om rutsjebanen FØNIX. – Der er tale om den absolut hurtigste og største af sin art i Danmark. Med præsentationen af FØNIX vil en kæmpe nyhed rejse sig fra skovbunden og coronaasken i påsken 2022. FØNIX vil stige 40 meter op mod himlen og brede sig smukt ud i skoven på Danmarks længste loop-bane. FØNIX bliver ubetinget den hurtigste fugl i alle landets skove med en topfart på hele 95 km/t.

Skabe minder, der aldrig forsvinder
Overordnet set er Fårup Sommerlands målsætning at skabe minder, der aldrig forsvinder. At det har været en vellykket strategi, viser det faktum, at parken hvert år besøges af flere generationer, fordi her er gode og mindeværdige oplevelser for såvel børn som forældre og bedsteforældre. Fårup Sommerland er stedet for hele familien med aktiv underholdning og spænding samt leg, kreativitet og en oplevelse af nærvær, samvær og fællesskab. Det er alt sammen værdier, som ligger til grund for den store publikumssucces, som Fårup Sommerland er. Der er tale om en park langt ude i skoven, som taler til hele mennesket – store som små, børn som voksne. – Ind imellem de mange attraktioner, som byder på leg, spænding og udfordringer, finder parkens gæster også hyggelige spisesteder og små oaser – herunder åbne grill-områder, hvor man kan grille sin egen medbragte mad. – Nævnes skal naturligvis også det legendariske og populære vandland, som er Danmarks største, hvor man kan boltre sig og blive afsvalet på en sjov og afslappende måde.

Hotel Fårup – firestjernet familiehotel med autentisk skovstemning
En af de markante nyskabelser de senere år er etableringen af Hotel Fårup. – Placeret centralt midt i parken ligger dette fire stjernede familiehotel, hvor man kan vælge at overnatte i Danmarks sjoveste skov. – Og skovtemaet er trukket med helt ind på hotellets værelser, der samtidig er meget børnevenlige. Hele hotelmiljøet lægger op til hygge og leg i en autentisk skovstemning. – Og så gør det jo heller ikke noget, at har man booket en overnatning eller flere på Fårup Hotel, så er billetprisen til parken inkluderet i opholdet plus naturligvis også en stor morgenbuffet (!). Rigtig mange vælger som en unik ferieoplevelse at booke sig ind på hotellet og på den måde forlænge opholdet i den fascinerende park, Fårup Sommerland. Hotel Fårup åbner ligeledes dørene for fester og konferencer af enhver art.

Masser af events gennem hele sæsonen
Endnu en blomst i den store buket med oplevelser og aktiviteter er de mange events, som arrangeres gennem hele sæsonen. Det vil føre for vidt inden for rammerne af denne artikel at nævne dem alle. Sæson 2022 åbner d. 9. april, og det sker med brask og bram med indvielsen af årets store hit, nemlig rutsjebanen FØNIX. – 23. og 24. april præsenteres X-Faktor 2022, hvor gæsterne inviteres til at synge med på alle de skønne sange. – Der præsenteres mere sang og musik d. 30. april og d. 1. maj, hvor MGP 2022 kører for fuld udblæsning i form af en MGP-fest i Fårup. –  7. og 8. maj bliver skoven fuld af dans, sang og sæbebobler med Popsi & Krelle i spidsen. – Det efterfølges d. 9. maj og d. 16. maj af dage, hvor parken danner ramme om Blå Mandag for forårets konfirmander. – Mellem de blå mandage, nemlig d. 14. og d. 15.maj, er der underholdning med ”Danmarks Dårligste Handyman, Heino”. Han fikser alt! – Sidste skoledag er traditionen tro et tidspunkt, hvor afgangseleverne valfarter til Fårup Sommerland, der med glæde og engagement tager imod eleverne. Der er lagt op til, at de på deres sidste skoledag kan få en mindeværdig festdag i spændende og inspirerende omgivelser. De to efterfølgende dage, d. 21 og d. 22. maj indbydes til en sjov dag i parken med Motor Mille.

Højsommer med åbning af Aquaparken og indbydelse til bedsteforældredage
Den 4. juni tages der for alvor hul på højsommeren med åbningen af Aquaparken, mens sommeren også indledes med en understregning af Fårup Sommerlands appel til hele familien. Fra d. 20. til d. 24. juni og fra d. 27. juni til d. 1. juli inviteres der til bedsteforældredage, hvor bedsteforældre og børnebørn kan få en uforglemmelig dag sammen. Og så er sommeren ellers bare i fuld gang, hvor døren hver eneste dag åbnes for nye glade oplevelser, samvær og gode minder for resten af livet.

Fårup sommerland proppet med livskvalitet for hele familien
Forventningerne til sæson 2022 i Fårup Sommerland er store. Glæd dig til at slippe det indre legebarn løs. – En dag eller flere i Fårup Sommerland er bare proppet med livskvalitet for hele familien. Fårup Sommerlands ledelse og store stab af medarbejdere glæder sig til at byde velkommen til en forrygende sæson 2022….!

Vi har således besluttet at opgradere magasinet, så dækningsområdet bliver øget markant til at omfatte hele Nordjylland. Det betyder større oplag, flere læsere og dermed også en endnu bedre platform for brugerne af magasinet til at få deres budskab ud til et meget bredt forum. Fra nytår skifter det nuværende magasin derfor navn til ”Magasinet Nordjylland”. Det vil blive distribueret i hele landsdelen til alle relevante steder, hvor der kommer mange mennesker. Hvor der færdes mange mennesker vil der også være fremlagt store stakke af Magasinet Nordjylland lige til at tage med sig hjem med masser af godt læsestof og gode tilbud fra en bred kreds af annoncører. Med andre ord: Der bliver tale om et større og bredere magasin både på indholdssiden, og hvad angår den målgruppe, magasinet henvender sig til. Det kommer til at omfatte alle dele, hjørner og kroge af den nordjyske region – herunder også de større byer som Aalborg, Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev samt naturligvis alle de nordjyske turistdestinationer på såvel vestkysten som østkysten og hele Limfjordsområdet.

Se mere på deres hjemmeside

 

You may also like

Comments are closed.